Ahogy egy vicces mondás tartja: „Mindenki aggódik azon, hogy ha létezne az időutazás, akkor a múltban apró dolgokat megváltoztatva mekkora irányváltásokat okoznánk a jelenben. De azon miért nem gondolkodunk, hogy a jelenben mennyi mindent tehetnénk a jövő megváltoztatása érdekében!?”

Nem is gondolnánk, milyen apró lépésekkel el tudunk indítani változást, és mennyiféle módon tudunk segíteni a saját magunk vagy mások életén.

A Budapesti Metropolitan Egyetem őszi TEDx konferenciájának kísérő eseményén ezt a témát járjuk körül meghívott vendégeinkkel, akik nagyon különböző világokból érkeznek, de mindhárman ugyanabban hisznek: tudunk változtatni a minket körülvevő világon.

Beszélgetőtársak

Rózsa Magdolna
A Zuglói Tükörkép Műhely szociális munkása és szépségápolási szakembere a segítés egy egészen különleges formájának elterjesztésén dolgozik, mert azt tapasztalta, sokszor egészen másfajta támogatásra van szüksége az éppen nehéz helyzetben lévőnek, hogy elmozduljanak a holtpontról, és képesek legyenek az életüket rendbe tenni.

Papp Bojána
Újságíró, rendező abban hisz, hogy ha a média- és a dokumentarista típusú figyelmet jól használnánk, akkor ezzel segíteni tudnánk azokon, akiknek nagy szükségük lenne támogatásra – és arra, hogy kapcsolatot létesíthessenek másokkal.

Szigethy Alexandre
9 nyelven beszélő világpolgár, egyetemista szerint az, hogy kommunikáljunk egymással, fontosabb, mint az, hogy milyen tökéletességgel vagyunk képesek kommunikálni. Azt gondolja, hogy a világ jobb hely lenne, ha többet beszélgetnénk egymással, és a gátlásaink leküzdésével új lehetőségeknek nyitnánk ajtót.Moderátor:
Szűcs Gergely
(METORIKA; tavalyi TEDxMETU előadó)

Téged is várunk, ha

  • régóta gondolkodsz azon, hogy jó lenne másoknak segíteni, de nem tudod, hogyan
  • érdekel, hogyan lehet elindítani egy mozgalmat
  • szeretnél változni vagy változást elindítani
  • szívesen megismernél új nézőpontokat, embereket

INFO


Helyszín:
Magnet Közösségi Ház / Budapest, Andrássy út 98.
Térkép


Időpont:
2018. július 3. / 18:30

JEGY

Normál jegy: 1490 Ft


Kombinált jegy

Kombinált jegy: A másik ösvény c. kísérő esemény + TEDxBudapestMetropolitanUniversity
(10.25., Uránia Nemzeti Filmszínház, Téma: Sok/k/színűség): 4900 FtFelhívjuk figyelmedet, hogy az eseményen fotó és videófelvétel készülhet Rólad, melyet online és közösségi felületeinken publikálhatunk. Az eseményen való részvétellel hozzájárulsz ehhez.